На гости на дядо Коледа

Резиденцията на Дядо Коледа в Напапиири забележителности

Резиденцията на Дядо Коледа в Напапиири

Официалната резиденция на дядо коледа се намира в северна Финландия, в област Лапландия. Това е туристическо селище, където освен дома на обичания старец има и негов пощенски офис, музей на коледните традиции, магазин за сувенири, ресторанти, кафета, детски кът и парк. Този комплекс разположен на Северната полярна окръжност – мислена линия северно от която един ден през лятото слънцето не залязва (22 юни) и поне един ден през зимата (22 декември) слънцето не изгрява. Селището се казва Напапиири и е близо до столицата на Лапландия – град Рованиеми.

Пощенският офис

Пощенски офис на Дядо КоледаВ пощенския офис може да си избереш коледни картички, да ги надпишеш и дадеш на Снежанка за изпращане. Можеш да изпратиш и своя снимка с Дядо Коледа на любимите си хора.

Пощата на дядо Коледа изпълнява и друга мисия. Всяка година Дядо Коледа получава около един милион писма от цял свят и заедно със своите помощници отговаря на половината от тях. Важно е всеки жител на планетата да знае, че е получил личен отговор от Дядо Коледа на писмото си до него.

Музеят на коледните традиции

Музей на коледното изкуствоМузеят притежава много интересни експонати, които разказват за зараждането и развитието на тези традиции през годините. Всеки народ е допринасял от своята самобитност към тази пъстра палитра от символи. Днес най-разпространени са Коледното дърво, Коледната звезда и Коледния чорап.

(ПРОЧЕТЕТЕ ЗА КОЛЕДНИТЕ СИМВОЛИ)

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ СЪС ЗИМНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В БЪЛГАРИЯ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s