Акробат над Големия каньон

34-годишен акробат направи уникално постижение преминавайки над Големия каньон по 450-метрово въже с дебелина 5 см само с прът за балансиране и без никаква осигуровка. Впечатляващата каскада на потомствения акробат Ник Валенда, продължила 23 минути, бе предавана на живо по телевизията.

Акробат над Големие КаньонПреди година Валенда стана първия човек, успешно минал по въже над Ниагарския водопад между Съединените Американски Щати и Канада. Звездата на Ню Йорк искаше да направи и друг уникален рекорд, като мине по въже между „Емпайър сейт” и „Крайслер”. Множеството му поддръжници очакваха с нетърпение той да премине между двата небостъргача, но полицията в Америка забрани планираната каскада, по преценка, че хилядакилометровата разходка над града ще представлява заплаха за много граждани. Акробатът се примири с полицейската забрана и сега търси други сензационни места за своята разходка по въздух.

До скоро най-известният случай на височинна акробатика в града е от 1974 година, и принадлежи на французинът Филип Пети, който без разрешение на властите минава по въже между двете кули на световния търговски център – постижение което никой не може да му отнеме вече.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s