Нострадамус

Мишел дьо Нострдам – един от най-известните пророци и астролози в света.

Welikite li`nosti NostradamusТипичните му за средновековието подход и възгледи към медицината провокират търсене на астрологични знаци и предзнаменования. След смъртта на съпругата и децата си се превръща във фаталист и изключително забележителен ясновидец.

В своето произведение „Пророчество” той прави множество предсказания за бъдещето, включително и такова за издигането на диктатор в държава, което ще доведе до световна война. Думите, които според някои идват директно от Бог, се използват от много политици и държавници, за да формират техните политически и военни стратегии.

През 1999 г. предсказанието за края на света не се сбъдва, но и до днес много хора още се уповават на направените от него пророчества.

Няма човек който да не е чувал за Нострадамус. Малцина обаче знаят кой е той в действителност и какъв е бил животът му. Нострадамус е лекар с изявен интерес към Астрологиqта, който кара хората от епохата на ренесанса да се уповават на неговите предсказания. Той несъмнено оставя диря и оказва влияние върху бъдещите поколения.

„Година 1999. СЕДМИ МЕСЕЦ: От небето ще дойде великият цар на ужаса”, предсказва Нострадамус ужасявайки много хора по целия свят. С приближаване края на хилядолетието множество документални филми по телевизията и статии в пресата изобилстват с теории за края на света. Разпространяват се окулните науки, а името му се превръща в синоним на това движение. Първоначално обаче той е един обикновен френски лекар, който има съществен принос в прекратяването на чумната епидемия. Той смесва различни билки в опит да намери лек срещу коварната болест, повалила огромен брой жертви по онова време. Сместа, която прави се състои от смлени и счукани стърготини от кипарисово дърво, ирис, карамфил и алое. Към тази смес добавя алкохол, след което прави топчета и ги изсушава. Вярва, че това е единствената противоотрова против „Черната смърт”. Скоро чумата спира разпространението си. Подобряването на хигиената по онова време играе основна роля в за спиране на чумата, но тъй или иначе след края на епидемията Нострадамус придобива известност. Той използва натрупаните знания за билките, за да разработва козметични продукти. „Смесете заедно слуз от охлюв с вътрешностите на жаба, изкормена през май по новолуние и сложете сместа по лицето си.” За разлика от противоотровата срещу чума, ефектът от подобна смес е доста съмнителен.

Полезни връзки: Официалния сайт за Нострадамус, Уикипедия, Предсказанията на Нострадамус, Пророчествата му за 2012 г, Нострадамус или кошмарите на един пророк за края на света, предсказал ли е взривяването на Кулите в Ню Йорк, Третата Световна Войнанаистина ли е бил пророк.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s