ВЕЛИКИТЕ ЛИЧНОСТИ

Великите личности променили света

Битието ни се променя, хората откриват нови възможности, усъвършенстват взаимодействието си с обкръжаващата ги среда. Този естествен път на еволюиране се съпътства от  велики имена в историята – хората променили света.

Историята познава много личности, оказали влияния върху света , в който живеем и оставили своето трайно наследство. Всеки е имал своя талант, гениална мисъл, безкористна и безконечна саможертвеност, смелост да преследва идеите си, вяра в идните поколения и любов към човечеството.Великите личности променили света

В световен мащаб  най-известната класация за велики личности включва 100-те имена, които се счита, че днес са дали най-много във всяка област от живота ни: медицина, изкуство, астрономия, природни науки, исторически достижения, духовност, наука, изследвания и много други. Такива са гениалният мозък на Айнщайн, обявен за личност на 20 век, Нострадамус – сред най-известните пророци и астролози,  Галилей – считан за основоположник на съвременната наука, имената свързани с великите географски открития от началото на 15 век до 18 век, великите политици, учени и куп други знатни имена, променили всяка една сфера от живота ни.

Информация за всички 100 имена можем да почерпим от добре познатата поредица: „Великите личности променили света

Великите личности променили България

Дълголетната ни история познава множество имена, които всеки българин изрича с гордост и любов. Зад тях се крият великите личност, които с неповторимите си качества, смелост и безкористна любов са дали безграничния си принос за просперитета на България.

Великите личности Васил ЛевскиБезспорно един от най-видните български дейци в нашата история е боеца революционер Васил Иванов Кумчев. Идеологът, организатор на българската революционерна дейност в най-смътните и тежки години в историята ни, дал надеждата за свобода и със смелия си и непобедим дух допринесъл за българското величие и слава е националния ни герой, който с уважение на наричаме Апостолът. (ИЗТЕГЛЕТЕ ЦЯЛАТА МУ БИОГРАФИЯ ОТ ТУК)

Васил Левски несъмнено е най-успелия политик останал в историята ни до наши дни.

Няма българин, който да не се гордее с великите му дела. Той е символ не само на смелостта и безкористната любов към родината ни, но и велик политик и деятел, такъв за какъвто днес можем само да мечтаем.

Величието на делата му не стига само до организирането на революционерните комитети и организации, Васил Левски е този светъл лик, пред който се прекланяме с уважение и гордост и един от хората, благодарение на които с гордост се наричаме българи.

Великите личности Христо БотевНационалната ни история се гордее с още десетки всеизвестни, обичани от всички личности, които също са дали своя безкористен и велик принос за развитието на България. Сред най-уважаваните имена са Христо Ботев, ……….

………………………………

предложи и други

Един отговор на “ВЕЛИКИТЕ ЛИЧНОСТИ

  1. Pingback: Welcome « BG tourists·

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s